aloe

Bir Güzellik Sırrı Olan Aloe Vera Nedir?


Konumuz aloe veranın ne olduğu, ama aslında aloe vera, tanıtıma ve anlatılmaya ihtiyacı olmayan bir ürün. Bildiğin gibi vücut kreminden güneş kremine kadar birçok cilt bakım ürününün vazgeçilmez maddesi olan bu bileşen oldukça yaygın kullanılıyor.
Peki sizi, aloe vera hakkında duyacağınız hangi bilgi şaşırtabilir? Mesela aloe vera ve aloenın iki farklı şey olduğunu söylesek? Dünya çapında 500’den fazla aloe çeşidi bulunur ve aloe vera, bu zengin çeşitlilik arasında yer alan özel bir türdür.
Aloe veranın en etkili kısmı ise jelidir. Aloe vera jel, yapraklarının merkezinde ve yapraklarının hemen altında yer alan lateks kısmını oluşturan hücrelerde bulunur. Bu iki kısım, severek kullandığımız vücut bakım ürünlerinin formülüne eklenerek cilt bakımı ile ilgili o bildiğin yararları sağlar.

Aloe Veranın Cilt Bakımı Üzerindeki Faydaları Neler?

Cilt bakımı söz konusu olduğunda aloe vera faydaları saymakla bitmez. Bu yüzden aloe vera çiçeği hemen her alanda birçok amaçla kullanımı mümkün bir bitki. Aloe vera yağı, aloe vera suyu veya aloe vera kremi olarak karşılaşabileceğin bu bitkiye ‘Aloe vera nasıl yetiştirilir?’ diye merak edip evde bakmayı da deneyebilirsin.
Spoiler: Aloe vera, ıstakoz gibi kızarmış bir cildi bile yatıştırıp baştan yaratabilir. (Aslında bundan çok daha fazlasını da yapar, ama doğrusunu söylemek gerekirse bu işi de çok iyi başarıyor.)

Cildi nemlendirir.

Özellikle de yağlı cilt tiplerini nemlendirmede oldukça başarılı. Teninin bütün nem ihtiyacını karşılamak için tek başına yeterli olur. Aynı Hindistan cevizi yağı ve hyalüronik asit gibi (Bunun için Hyalüronik Asit içeren ürünlerimiz de denemeye değer!) doğal bir nemlendiricidir ve nemi cildin içine hapsederek koruyucu bir kalkan oluşturur. Bu nedenle yüzüne nem bombası uygulamak istiyorsan aloe vera maskesi harika bir fikir. En iyi kısmını daha söylemedik bile: Kullanım sonrası hiçbir şekilde yağlı bir his bırakmaz. Yağlı ciltler için çok güzel bir haber değil mi?

Cilt yapısı yağlı olanlar kendilerine uygun bir nemlendirici bulmanın zorluğunu iyi bilirler. Ama artık sıkıntı çekmene gerek yok. FIJI SUNSHINE GUAVA-TINI gibi klinik olarak test edilmiş, 24 saat etkisini koruyan ve yağlı his bırakmayan nemlendiriciler tam sana göre. Aloe vera bakımı ile bütün ciltler, yaz ya da kış fark etmeden nem ihtiyacını karşılayabilir. Kokuyu eğlenceye çeviren SALTWATER BREEZE, MAD ABOUT YOU ve ATLANTIC vücut kremleri ile yaz günlerine olan özlemini bir nebze hafifletebilir, denizi ve kumu hatırlatan o enfes kokulara kapılırken cildini gün boyu nemli tutabilirsin. Soğuk kış günlerinde içini ısıtacak kokuları tenine işlemek mi? Saf aloe vera jeli içeren HELLO BEAUTIFUL veya CONFETTI DAYDREAM vücut kremleri ile gerçekten mümkün.

Yaşlanmayı geciktirir.

Aloe vera başarılı bir anti-aging. Çünkü cildin erken yaşlanmasını önleyebilmek, ihtiyacı olan nemin karşılanmasına ve nem kapasitesinin korunmasına bağlıdır. Sonuçta kuruyan bir cilt, dış etkenlere karşı da savunmasız kalır. Aloe vera ise bunu hakkını vererek başarıyor.
Birçok vitamin ve vücuda iyi gelen besinle yüklü olan aloe vera bitkisi, cildi dolgunlaştırıp nemlendirerek adeta kırışıklıkları önlemede bir anahtar...

Güneş yanıklarını yatıştırır.

Aslında bu durumu açıklamaya gerek bile yok. Aloe vera yanık tedavilerinde bir numaralı bitkisel çözüm olabilir. Güneş yanıkların varsa bu mucizevi bileşenin bulunduğu ürünler yardımı ile cildini rahatlatabilirsin.
Peki güneş yanıkları için aloe vera nasıl kullanılır?

Çok basit. Mesela güneşe doyamadınız ve güneşin altında biraz fazla kaldınız. Tahriş olan teniniz için hemen elinize bir miktar aloe vera alıyorsunuz, bu taze güneş yanıklarının üzerine sürüyorsunuz ve işte! Yanma ve batma hissi anında hafifledi bile. Ciltteki gerginlik ve kuruluk da azalarak daha iyi hissetmenizi sağladı. Üstelik aloe vera sadece sakinleştirmekle kalmıyor. İçindeki antioksidanlar sayesinde cildin daha hızlı iyileşmesine ve toparlamasına da yardımcı oluyor. Mısırlıların aloe için, neden ‘Ölümsüzlük Bitkisi’ dediğine şaşırmamalı.

Antienflamatuardır.

Yani tam bir iltihap önleyici. Bazı ciltlerde akne, kabarcık, çatlak gibi cilt sorunları ile karşılaşmak mümkün. Bu tür sorunlarla mücadele sırasında cilt tipine uygun nemlendirici tercihinde bulunurken çok daha hassas davranmak gerek. Çünkü kullanılan bir ürün sorunlu bölgenin kötüleşmesine yol açabilir. Bu nedenle aloe vera gibi iltihap oluşumunu önleyen bir bileşenle desteklenmiş vücut bakım ürünlerine yönelmek doğru bir tercih olur. Yani aloe vera sivilce sorunu yaşayan ciltler için ideal bir nemlendirici. Üstelik diğerlerinden farklı olarak eşsiz kokularıyla baştan çıkarıcılar.


Ancak ciddi bir sorun ile savaşıyorsanız siz yine de aloe vera zararları hakkında doktorunuza bir danışın. Bunun dışında; cilt parlamaları ve çatlaklar için de kötü haber: Aloe veradan korksunlar!